Texter ska beröra, intressera och få någon att agera

TexthäxanDet finns en rad olika sätt att sprida ett budskap

Klicka runt och läs ur några broschyrer och kundtidningar så får du en bild av hur jag uttrycker mig och vad jag kan erbjuda i textväg.

 

Kundtidningar

Kundtidningar är ett sätt att kommunicera för både privata företag, organisationer och kommuner

Redaktionella texter ger utrymme för ett personligare tilltal och en större kreativ frihet. Kund- eller medlemstidningar fungerar dessutom bra för alla typer av verksamheter. Jag har gjort tidningar med både företag och kommuner som avsändare. 


Det referensmaterial som ligger här nedan har jag gjort i samarbete med Roxx Communication i Vimmerby.
Jag står för all redaktionell text i samtliga tidningar medan Roxx står för layout, tryck och annonsmaterial.

 

Läs mer här:

TanumStrand Hotell- och konferensanläggning, gästtidning

Mama Mia, privat BVC/MVC i Stockholm och Malmö

Nordic Wellness, intervju med Glenn Strömberg

Nordic Wellness, intervju med Emma Green

 

Vadstena kommun

Under flera år har jag varit en av skribenterna i Vadstena kommuns egen tidning Nyfken på Vadstena. Den produceras sedan 2015 av MotalaVadstenaTidning. Här nedan finns länkade blädderversioner till de två senaste numren som uppdateras allt eftersom de kommer ut.

Nr 1 2014 http://issuu.com/vadstena/docs/npv_s14_web_ny/1

Nr 2 2014 http://issuu.com/vadstena/docs/nyfiken

 

Hjo kommun

Hjo kommun ville på ett attraktivt sätt presentera sitt näringsliv. Man vände sig till både kommunens och regionens invånare samt till företag och organisatioenr som kan vilja etablera sig i Hjo kommun. Det var en intenisv och väldigt rolig period i nära samarbete med näringslivschefen Kristina Mustajärvi. Tidningen producerades av Roxx Communication.

http://np.netpublicator.com/netpublication/n30130468

 

Broschyrer

Broschyrer är kanske det vanligaste sättet att presentera ett företag eller verksamhet. Här ett exempel som jag skrivit i samarbete med Roxx Communication.

Conscriptor 

Kungsbacka kommun

Kungsbacka kommun ville ha en katalog för att presentera sina två gymnasieskolor och de program de erbjöd. Lösningen blev en katalog med tillhörande programblad. Ett roligt projekt där idén att knyta ihop person med utbildning och framtidsdrömmar var ett sätt att åskådliggöra de val man står inför som gymnasist. Jag har samarbetat med Format Reklam & Media i Göteborg sedan år 2001. Det här var ännu ett roligt projekt med Jonna och Peter.

 

Katalog Aranäsgymnasiet

Ex programblad

Katalog Elof Lindälv

Ex programblad

 

Böcker, reportage, porträtt

Att möta olika människor är inspirerande och väldigt utvecklande även för mig som textförfattare. Jag får ofta höra att jag är bra på att fånga en persons uttryckssätt och särdrag och sedan levandegöra dem i en text. Det är egenskaper som är bra att ha när jag skriver reportage, personliga porträtt eller ska beskriva olika händelser i en persons liv. När en intervjuperson senare återkommer, är glad över texten och känner igen sig själv är det en fantastisk upplevelse. Söker du en samarbetspartner till ett bokprojekt, vill producera ett reportage eller annan kreativ och levande text är du välkommen att kontakta mig.

 

Under 2002-2003 hade jag glädjen att göra en kokbok tillsammans med fotograf Patrik Lundmark. Vi ville göra en opretentiös kokbok där vanliga människor bjöd på personliga recept, gärna med en liten historia knuten till maträtten.
Det blev oförglömliga möten med främmande människor som bjöd in oss i sina hem och generöst bjöd på mat och historier ur sina liv. Ett otroligt roligt jobb med en kokbok som förtjänade större uppmärksamhet. Vid boksläppet var det många släktingar som kom fram till mig och sa: "Du har fångat den här personen på pricken!" Det är kul att jag med så enkla medel och lite text lyckades förmedla andra människors personlighet. 

Kokboken har visserligen några år på nacken nu men mat är alltid roligt och personliga recept är tidlösa. 


Kokbok

 

Reportage

Vallsjöhus, unikt husbygge på Källö-Knippla

Holy Cow - Göteborgs godaste hamburgare