Ibland tar det tid att hitta rätt

Katarina Hultin, TexthäxanJag har skrivit i hela mitt liv men det tog mig 35 år att inse att det var ett jobb
 

Som för så många copywriters var det slumpen som gjorde att jag valde just det yrket. Att jag alltid skrev betydde ju inte nödvändigtvis att jag var ovanligt bra på det. "Skriva - det kan väl alla!" var min ständiga kommentar trots att jag ofta retade mig på slarviga formuleringar och dåliga texter.


En kurs i kreativ svenska gav mig första knuffen i riktning mot ett nytt yrke och när jag sedan såg annonsen från Göteborgs Reklamskola blev det nästa.
Nu har jag frilansat och drivit företag som Texthäxa sedan år 2000.

Frilans i egen regi

Som nybakad copy hade jag svårt att hitta rätt plats

 

Det slutade med att jag valde livet som frilans och egen företagare. Jag stortrivs med tillvaron som copywriter, det är ett omväxlande jobb där man får inblick i mängder av olika företag, verksamheter och yrken. Det leder till många roliga möten och nya insikter och kunskaper.

Vid det här laget har jag ett väl fungerande nätverk av skickliga fotografer, illustratörer, ad:s och andra kommunikatörer. Tillsammans kan vi skapa rätt forum och ge röst åt det du vill säga.

Så vad kan jag?

Jag kan hitta rätt tilltal, ton och nyans för att uttrycka det du vill säga


Jag har många års erfarenhet av kommunikation och har lätt för att omsätta någon annans visioner, kunskaper, åsikter och information i text.
Det kan vara i form av en artikel eller ett reportage, en pressrelease, ett direktutskick eller text till en hemsida.
Ibland är en kort och koncis presentationsbroschyr bästa sättet att formulera sig, ibland vill man kanske ta ut svängarna och då kan en tidning vara ett annat sätt att presentera sig.

 

Det går alldeles utmäkt att skriva texter i word men jag jobbar också i InDesign.

Läs mer här