Ibland är det skönt att lämna över till någon annan

Katarina Hultin, TexthäxanCopywriter och skribent är min huvudsyssla men jag har också gjort en del annat
 

Jobbar man med text och kommunikation som egen företagare plockar man på sig en del diversekunskaper som kan vara bra att ha. Projektledare blir man på kuppen, varje uppdrag ska samordnas med kunder, fotograf, tryck och layout. Genom årens lopp har jag också jobbat med projektledning på uppdrag.

 

Projektledning

Tidningsproduktion

Jag har bland annat ansvar för produktionen av tidningarna MamaMia, Destination TanumStrand och Nordic Wellness. Det innebär att jag ser till att vi håller budget och tidplan samt att alla reportage och artiklar planeras och genomförs i samarbete med kunden, Roxx, fotografen samt intervjupersonerna. 

 

Att bygga en fungerande organisation

Under sju år var jag medlem och engagerad i Föräldraföreningen Nordhems musikklasser, under de sista fyra titulerades jag Loppisgeneral. Det innebar att jag under tiden hösten 2008- våren 2012 byggde upp en organisation för det som idag sägs vara en av Göteborgs största och bästa loppmarknader.
450 föräldrar har organiserats i åtta klasser och 16 arbetsgrupper som jobbar med allt ifrån marknadsföring och logistik till insamling av prylar och slutligen försäljning. Kommunikation och förmågan att entusiasmera är de viktigaste egenskaperna. Att kunna skapa en gemensam målbild och få alla att dra åt samma håll är också en fördel för att få allt att fungera. Till min hjälp hade jag föräldraföreningens styrelse och 16 samordnare som i samarbete med mig förde informationen vidare.
Det är ett gediget logistikarbete där fem månaders planering har resulterat i åtta veckors ordermottagning och transporter för att sedan kulminera i en gigantisk loppmarknadshelg då närmare 400 föräldrar och 240 elever avlöser varandra enligt schema. Lördagen går åt till att tömma lagret, köra allt till skolan och förbereda. Söndagen är en intensiv dag med fyra timmars försäljning då alla 16 grupper ska samordnas och hitta bästa möjliga försäljningsstrategi.
Det var roliga och intensiva år då jag lärde mig enormt mycket om struktur, organisation, ledarskap, konsten att delegara konstruktivt och inte minst kommunikation.

Under ett uppdrag krävs det ibland att någon tar ett övergripande ansvar för att leda arbetet, jag har inga problem med det.

 

Event och konferens

 

Jag kan också hjälpa till att planera och genomföra ett event, en konferens eller ett möte utefter dina önskemål och behov. 

Under två år har jag varit en av två projektledare för Narkolepsiföreningens årliga familjeträff. Ungefär 500 personer ska från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag lotsas genom ett gediget program uppdelat i fyra olika spår som har planerats av oss i nära samarbete med styrelsen. 
Ankomst, lunch och andra måltider samt aktiviteter planeras utefter önskemål och innehåll i programmet.  
Vi tar fullt ansvar för och planerar allt kring vistelsen i gott samarbete med anläggningen, i det här projektet med Hotell Tylösand vid ett tillfälle samt Kolmårdens Vidlmarkshotell vid ett annat.

Jag kan hjälpa till att arrangera och planera även ditt event eller en konferens. 

 

Moderator

Ibland är det skönt att luta sig tillbaka och inte behöva tänka så mycket på programmet under ditt event eller konferens. Som moderator har jag koll på programmet och eventuella förändringar samt guidar dig och dina deltagare genom dagen. Jag kan också genomföra intervjuer med föreläsare om det önskemålet finns.